Werken bij de tram in Amsterdam

Werken bij de tram: een levenslange fascinatie

Werken bij de tram, het is een niet alledaagse toekomstdroom voor een kleine jongen. De meeste jongens op de basisschool wilden profvoetballer worden, of brandweerman of politieagent. Maar ik was al vanaf jongs af aan gefascineerd door de tram. Met mijn opa ging ik elke zondag op pad en dan namen we steevast de tram naar het centrum van Amsterdam. Ik vond deze ritjes prachtig, ik keek uit het raam en zag al die mensen en die bedrijvigheid en kon daar helemaal bij weg dromen. Ik herinner me ook nog dat mijn opa me meenam op een ritje op de historische tram, een tram van tientallen jaren oud, en toen wist ik zeker: als ik oud ben ga ik werken bij de tram. En zo is geschied, al is het wat anders gelopen dan ik dacht. Ik werk nu in een bestuursfunctie bij de trammaatschappij en ben onder andere verantwoordelijk voor de modernisering openbaar vervoer. Een prachtige job en af en toe mag ik van een bevriende tramchauffeur een stukje rijden.

(Visited 147 times, 1 visits today)