Regels op, en rond de tram

De tram in Nederland. Je komt hem in de grote steden regelmatig tegen. Een leuk gezicht en super handig natuurlijk om van A naar B te gaan. Tevens comfortabel en zo zie je nog een wat van een stad. Maar in Nederland houden we van regels, dus wat zijn nu eigenlijk de regels voor op en rond de tram?

Laten we om te beginnen even kijken naar de regels die belangrijk zijn voor mede weggebruikers. Zo heeft een tram op een gelijkwaardig kruispunt dat niet door lichten of verkeersborden geregeld is altijd voorrang. Het is daarbij niet van belang of de tram van rechts of links komt. Tevens geldt de regel “rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor” niet wanneer het andere verkeer een tram is. Tot slot halen we normaal gesproken natuurlijk links in. In het geval van een tram mag dat ook gewoon langs rechts, wel zo makkelijk.

Maar wat zijn nu de regels voor passagiers op de tram? Eigenlijk zijn dat er niet zoveel. Er wordt over het algemeen aangenomen dat mensen zich gewoon gedragen op de tram en hoffelijk zijn naar anderen toe. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan opstaan voor oudere mensen, zwangere vrouwen, of kinderen. Ook is het wel zo aardig om ouderen te helpen met uitstappen als ze dat niet meer zo vlot zelf kunnen.

tram

(Visited 277 times, 1 visits today)